Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /home/svaromfa/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Izvođači - Svaromfal
Close

Izvođači

Vladimir Labat Rovnjev

Vladimir Labat Rovnjev – vajar, slikar, grafičar, kantautor, kompozitor, pesnik i dizajner. Poslednjih par decenija tragalac duhovnih stvarnosti. Od oca Stevana, profesora fizičke kulture, i majke Olge, takođe profesora fizičke kulture, čija je porodica Rovnjev, kao istaknuto rusko plemstvo, umetnošću nadarena, stigla na ove prostore 1920. godine.

Osnovnu, srednju i Višu pedagošku akademiju – likovni smer završio je u Novom Sadu. Pedagoškim radom, iz oblasti likovnog obrazovanja, bavi se do 1976. godine.

Od 1979. godine, pa do danas eksperimentiše na relaciji skulptura, poezija, muzika i razvoj duhovne energije. Na temu ekologije, objavljuje kan tautorski LP album 1979. godine u produkciji RTB. Među prvima u svetu stvara akustične skulpture i od 1980. godine na njima izvodi bezbroj koncerata, izložbi, muzičkih priloga za radio, televiziju, pozorište i film. Sve ovo je posebno omogućeno njegovom praktičnošću iskazanoj u poznavanju i upotrebi 16 različitih zanata kojima povezuje svoju zamisao kao vajar, muzičar što celokupnu ideju pretvara u multimedijalni događaj.

Autor je i učesnik brojnih samostalnih i grupnih izložbi, koncerata u zemlji i inostranstvu i učestvovao je u stotinak televizijskih nastupa, radio i novinskih intervjua.

Dobitnik je više nagrada na javnim konkursima i izložbama kod nas i u svetu.

Autor je mnogih spomen obeležja, grbova, znakova, plaketa, značaka, odlikovanja, povelja kao i arhitektonsko-enterijerskih likovnih rešenja u prostoru.

Jedan od značajnih autorskih radova iz ovih oblasti objedinio je u rešenjima simbola Vojske Jugoslavije, a takođe izveo je oznake specijalnih jedinica SDB-a. Najnoviji ciklus multidisciplinarnih kreacija pod naslovom „OMFAL“ i „SVAR“ koje nastaju od 1996. godine, kao prva takva tvorevina u svetu, predstavljaju akustično-energetsko-svetlosne strukture i oblike, čije dejstvo aktivira pored čulne i sveobuhvatnom, potpunom čulnom percepcijom (svečulnom).

Ovakav vid kreativnih ostvarenja, uvodi čoveka u izmenjeno stanje svesti, a grafičku i prostornu formu trajno preobražava i zadržava u paralelnoj dimenziji koju „VIDIMO“ svečulnim opažanjem. Član je Udruženja Likovnih umetnika Vojvodine, Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Vojvodine, Udruženja estradnih umetnika. Uvršten je u internacionalni imenik značajnih osoba.

Živi i radi na Fruškoj Gori na Popovici i Petrovaradinskoj tvrđavi.

Lucija Selaković Labat

Lucija Selaković Labat rođena je 18. oktobra 1968. u Požarevcu. Odrastajući u prirodi Stiške visoravni i Podhomolja, rano je počela da istražuje i pokazuje zanimanje za prirodu, stvaranje kroz crtež, pisanje, pokret, muziku, igru i ples.
Završila je Matematički fakultet u Beogradu. Po završenim studijama radila je kao profesor matematike i informatike. Početkom devedesetih, oboleva od retkog neurološkog oboljenja. Dugi niz godina provodi vezana za krevet, u lečenju i savladavanju zdravstvenih problema.
U potrazi za ozdravljenjem, 1999. godine dolazi do Vladimira R. Labata. Prvi put se sreće sa njim i njegovim radom na polju zvuka, skulpture, razvoja duhovnih energija, duhovne ekologije i duhovno-ekološke svesti, kroz multimedijalne projekte „SVAR 3“ i „SVAROMFAL (svetlost središta)“. Ta godina predstavlja prekretnicu u njenom životu. Počinje da istražuje oblasti duhovnog, ekologije, prirode, nauke, zvuka, skulpture, energije, svetlosti, stvaranja, kreativnosti i ljudske svesti.
Od 1999. do 2008. godine, kroz duhovni rad i saradnju sa Vladimirom R. Labatom, kroz razvoj i sazrevanje duhovno-ekološke svesti i uvećanje sopstvenih stvaralačkih potencijala, kreće se putem ozdravljenja. Ostvaruje se i kao majka.
Od 2008. radi zajedno sa Vladimirom. R. Labatom, kao saradnik i učesnik u razvoju multimedijalnih projekata „SVAR3“ i „SVAROMFAL (svetlost središta)“. Zahvaljujući tom kreativno-istraživačkom radu, kao i duhovnom radu na sebi i razvoju sopstvenih stvaralačkih potencijala, aktivno ulazi u svet duhovno-materijalnog kreativnog stvaranja i muziciranja.
Bavi se radom i pisanjem u oblastima razvoja, sazrevanja i negovanja duhovne ekologije i duhovno-ekološke svesti, energija, svetlosti, zvuka, kreativnosti kod dece i odraslih, kulture duhovnog života i njene svakodnevne primene, kao i odnosa čoveka prema sebi, okruženju i prirodi. Učesnik je mnogih lokalnih, regionalnih i međunarodnih projekata, kongresa, radionica i tribina u tim oblastima.
Svoj život je posvetila radu na razvoju kreativne duhovne svesti kod dece i odraslih. Ljubav prema tome neguje kroz svakodnevni život i rad, kao i kroz posvećenost humanitarnom radu preko Fondacije „VRL“ i multimedijalnih projekata „SVAR 3“ i „SVAROMFAL (svetlost središta)“.
Član je Srpskog društva za integrativnu art psihoterapiju.

Đorđe Labat

Đorđe Labat je rođen 1979. godine u Novom Sadu u umetničkoj porodici, u kojoj su se negovali ljubav prema muzici, slikarstvu, vajarstvu. To će na prirodan način odrediti njegov senzibilitet za umetnost i usmeriti njegovo interesovanje za različite oblike stvaranja i umetničkog izražavanja. Iako kao dete nije istrajao u muzičkom obrazovanju, utrte su staze koje će u kasnijem dobu voditi ka različitim oblicima izražavanja.

Po formalnom obrazovanju grafički dizajner, još kao student je počeo da se bavi digitalnom formom umetnosti, pa ljubav prema slikarstvu, muzici kao i prema upotrebi savremenih, digitalnih alata dovodi do slika koje kombinuju različite tehnike i počinju da žive kao mjuzART.

U međuvremenu učestvuje na više koncerata u okviru multimedijalnog projekta „Svetlost Središta“, Novi Sad (Sinagoga i porta Katoličke crkve), Beograd (Kolarčev narodni univerzitet), Sombor (Narodno pozorište).

Počinje da se budi i uspavana ljubav prema muzici, pa počinje da svira gitaru i perkusije. Dolazi vreme i za klavir, a kad je postao deo projekta SVAR OMFAL počinje i rad na svom vokalu, a interesovanje se budi i za frulu i okarinu. Violina na polici čeka svoj pravi momenat.

Član je UPIDIV-a i učestvovao je na grupnim izložbama.